Plakletters

Plakletters worden uit vinylfolie gesneden. Wij bieden u 50 verschillende kleuren vinylfolie aan van Avery Dennison. Deze hoogwaardige en waterbestendige vinylfolie is uitermate geschikt voor het plakken op gladde ondergronden zoals boten, auto’s, etalageruiten, naam- of reclameborden etc.

Voor op zeilen van boten of poreuze muren hebben wij een vinyl folie met extra kleefkracht! Deze folie is in een beperkt aantal kleuren verkrijgbaar en wordt aangeduid op de Bestelpagina in het kleuren drop down menu met EXTRA.

Ook voor op PVC en dekzeilen van bijvoorbeeld vrachtwagens bieden wij een speciale “Truck” folie aan. Deze “Truck” folie gaat een chemische reactie aan met PVC en plakt dan ook alleen op PVC!

Vraagt u gratis een monster setje aan om eerst de verschillende soorten folie uit te proberen.

Lettertypes

Er bestaan tienduizenden soorten lettertypes, in grote lijnen zijn er drie groepen;
– Schreefletters
– Schreefloze letters
– Overige letters: scripts, sierletters, smoutletters…

Een ‘schreef’ is een klein streepje die het lezen van een tekst mede-begeleid en het lezen vergemakkelijkt.
Omdat op computer schermen het streepje, maar ook de dunnere en dikkere lijntjes, niet goed wordt weergegeven gebruikt men hiervoor meestal schreefloze letters. Schreefloze letters hebben als kenmerk dat de dikte van de letter overal ongeveer gelijk is.

serif-vs-sans_serif

Houdt u er bij het bestellen van uw plakletters rekening mee dat de letterhoogte refereert naar de hoofdletter ‘H’. Dit wordt ook wel stok- of kapitaalhoogte genoemd. De totale regelhoogte kan nog iets toenemen door accenttekens of door bijvoorbeeld het krulletje van de g.

letterhoogte

Sommige lettertypes, met veel dunne en fijne lijntjes zijn niet geschikt om in een te klein formaat te worden uitgesneden de minimale letterhoogte wordt dan automatisch aangepast.

Boot registratie nummers of Y – nummers dienen volgens de wet 15 cm hoog te zijn.

Bent u op zoek naar een bepaald lettertype maar weet er de naam niet van… deze site kan behulpzaam zijn ¬†www.myfonts.com

Heeft u een eigen lettertype op uw computer staan? U kunt deze per
e-mail
 toesturen.